Blog

Web Tasarım Nedir? Web Tasarım Süreci ve Önemi!

İnternet milyonlarca bilgisayarın birbirine bağlandığı bir bilgisayar ağıdır. İnternete bağlanarak yayın yapan bilgisayarlara sunucu (server), üzerindeki alana web alanı (hosting), yayın adresine ise alan adı (domain) denilir. Kullanıcı internet tarayıcıları (browser- Google chrome, internet explorer gibi-) üzerinden alan adını yazarak ilgili alanda yer alan verilere ulaşabilmektedir. Web tasarım kurumların kendilerini tanıtmak, kullanıcılarına bilgi vermek amacıyla internet tarayıcıları (browser) üzerinden yayınlanabilecek biçimde düzenlenen tasarım ve programlama sürecidir.

 

Günümüzde web tasarım ve önemi!

 

1) İnternetin hızı her geçen gün artarak, video, ses, yüksek çözünürlüklü resim gibi kapasitesi yüksek bilgilere erişim hızlanmıştır.

 

2) İnternet kullanım oranları ve mobil kullanımla birlikte insanların internette geçirdiği süre artmıştır.

 

3) Bilgiye erişim için ilk başvuru kaynağı internet olmuştur.

 

4) İnternet üzerinden etkileşim, alışveriş, bankacılık, formlar vb. uygulamalar yaygınlaşmıştır.

 

İnternette yaşanan bu gelişmeler kurumların internet politikalarını değiştirmiş buna bağlı olarak web tasarım önemini artırmıştır. Kurumlar yaşanan rekabette dikkate alındığında, internette en iyi şekilde var olmak amacıyla web tasarım için ciddi yatırımlar yapmaktadırlar.

 

Web tasarım süreci

 

1) Kurumun analiz edilmesi, hedef kitle ve rakip analizleri, projelendirme

 

2) Web tasarım, ara yüz hazırlanması, grafik tasarım

 

3) Kodlama (HTML, CSS)

 

4) Yazılım işlemleri, yönetim paneli ve entegrasyonu

 

5) Yayın ve test işlemleri

 

Web tasarım hakkında merak edilen sıkça sorulan sorular bölümümüzü ziyaret edebilir veya 0 532 178 25 15 nolu müşteri danışma hattından bilgi alabilirsiniz.