Blog

Web Sitesi Yaptırırken Dikkat Etmeniz Gereken Altın Kurallar!

Web sitesi yaptırmak istiyorsunuz veya var olan sitenizi güncellemek istiyorsunuz, nelere dikkat etmelisiniz, olmazsa olmazlar nelerdir? Web siteniz milyonlarca kullanıcısı olan internet ortamında sizin vitrininiz. Her şeyden önce kurumunuzu en iyi şekilde yansıtmalı, hedef kullanıcılarınız için başarılı olmalı ve kazanç sağlamalı. Peki nelere dikkat etmeli? İşte web sitesi yaptırırken dikkat etmeniz gereken altın kurallar.

 

Hedef kitle ihtiyaçlarına göre başarılı mı?

Web siteniz internet ortamındaki şubeniz. Sizin için önemli olan hedef kitleniz yani ziyaretçileriniz açısından siteniz başarılı mı? Tasarımı kurumsal kimliğinizi yansıtmalı,  akışı kolay, anlaşılabilir ve kullanılabilir nitelikte olmalı. Sitenize gelen ziyaretçilerinize güven vermeli. Ziyaretçiler çok iyi şekilde analiz edilmeli, içerikler hedefler doğrultusunda profesyonelce oluşturulmalıdır.

 

Siteniz mobil ve tablet uyumlu mu?

Mobil internet kullanımı her geçen gün artmakta, kullanıcılar mobil uyumlu olmayan sitelere rağbet etmemektedirler. Arama motorları yapılan aramalarda mobil uyumlu sitelere öncelik vermektedirler. Daha fazla ziyaretçiye ulaşmak için siteniz responsive (mobil uyumlu) olmalıdır. Aksi takdirde her geçen gün ziyaretçi sayınız düşecektir.

 

Sitenizin arama motoru optimizasyonu (SEO uyumu) var mı?

Yaptıracağınız siteyi yalnızca siz ve tanıdıklarınızın haricinde yeni ziyaretçilerin takip etmesini istiyorsanız, bir başka deyişle kazanç getiren, ziyaretçisi her geçen gün artan bir siteniz olsun istiyorsanız, sitenizin arama motoru optimizasyonunun profesyonelce gerçekleştirilmiş olması gerekir. SEO dostu bir site size her geçen gün kazanç sağlayacaktır ve rakiplerinizi geride bırakacaktır.

 

Sitenizin içeriği nasıl hazırlandı?

Sitenize gelen ziyaretçilerin geçirecekleri süre içeriklerinizin profesyonelce hazırlanmış, orijinal, görsellerle ve videolarla desteklenmiş, güncel, karmaşık olmayan sadece istenileni veren bir yapıda olması ile doğru orantılıdır. Arama motorlarında sitenizin üst sıralarda yer alması açısından da içerik son derece önemlidir.

 

Siteniz ne kadar sürede yükleniyor?

Arama motorlarının dikkat ettiği hususlardan biriside sitelerin yüklenme hızıdır. Geç yüklenen siteler ziyaretçilerinizi uzaklaştırabileceği gibi, sizin arama motorlarında daha alt sıralarda yer almanıza neden olacaktır.

 

Siteniz teknolojik gelişmeler açısından uygun mu?

Sitenizin ara yüzü, kullanılan görseller ve yerleşimleri, efektler, formlar, menüler bunların her birisi teknoloji trendleri ile uyumlu olmalı. Ayrıca teknolojik gelişmelere uyarlanabilir dinamik yapıda olması gerekir.

 

Siteniz için gereken bütçeyi ayırdınız mı?

Kurumsal kimliğinizi yansıtan, ziyaretçiler adına başarılı, orijinal ve zengin içeriğe sahip, kazanç getiren bir web sitesi için bir bütçe ayırmalısınız! Unutmamalısınız ki belli bir bütçeyle yapılmayan siteler başlangıçta ekonomik görünse de yeni ziyaretçiler ve kazanç sağlamadığı için sizleri zarara uğratacaktır.

 

Tecrübeli, size kazanç sağlayacak profesyonel bir web ajansı seçtiniz mi?

Tüm yukarıda belirttiğimiz hususlarda sizlere yardımcı olacak, web ortamında size profesyonel hizmet sunup danışmanlık yapabilecek ve en önemlisi satış sonrası destek alabileceğiniz bir web ajansı seçmelisiniz. SerDizayn web tasarım ajansı, 2010 yılından beri uzman ekibiyle, yüzden fazla gerçekleştirdiği projesi ile (referanslar), web tasarım, dijital tasarım ve pazarlama, web yazılım alanında profesyonel hizmet sunmaktadır. SerDizayn’dan web tasarım teklifi almak için tıklayınız.