Blog

Domain ve Hosting Süreleri Biterse Neler Olabilir

Domain Süresi Biterse Ne Olur?

Domain adresi sizin web sitenize kullanıcıların ulaşmasını sağlayan sanal bir adrestir. Örneğin şuan bulunduğunuz bu web sitesine erişebilmek için gerekli olan adres serdizayn.com’dur. Bu adresler kayıt kuruluşları tarafından en az 1 yıl en fazla 10 yıl süre ile verilmektedir.
Verilen süre bitiminden önce süresi uzatılmaz ise erişimi durdurulur ve herkese açık satılabilir hale getirilmeden önce sizin için yaklaşık 30 gün askıda bekletilir.
Askıda olduğu ilk 1-18 gün süresince yenileme ücretinden başka bir ücret talep etmeden domainin süresi uzatılabilmektedir. 19. günden sonra ise yenileme ücretiyle birlikte 80$ geri alma ücreti karşılığında domaini uzatılabilmektedir.
31. günden sonra alan adı geri alınamaz ve domain kayıt kuruluşunun takdirinde kalır. Kayıt kuruluşları domainler için farklı uygulamalar yapmaktadır. Kimilerini açık artırma listeleri ile satmakta kimini de yeniden kullanıma açmak üzere serbest bırakmaktadır.
Bu yüzden biz müşterilerimize en az 15 gün önceden uzatmalarını öneriyoruz.

 

 

Hosting Süresi Biterse Ne Olur?

Hosting, web sitenize ait dosyaların barındırıldığı, e-posta adreslerinin tutulduğu, internet sunucuları tarafından site sahibine ayrılmış olan alanlardır. Bu alanlara ip ve/veya domain adresleri ile erişilmektedir. Hostingler en az 1 yıl en fazla 10 yıl arasında kiralanırlar.
Hosting süresinin bitiminde erişim durdurulur. Artık e-posta adreslerinize ve e-posta arşivinize, sitenizde yayınlanan web sitesi yazılımı, fotoğraf, video gibi dosyalara erişilemez. Yaklaşık 1 haftalık süre sonunda ise dosyalarınız silinebilmektedir.
Serdizayn olarak belirli periyotlarda dosyalarınızı yedeklemekteyiz. Ancak yine de yedekleme garantisi vermemekteyiz.
Bu yüzden müşterilerimize en az 15 gün önceden uzatmalarını öneriyoruz.