Blog

Arama Motorlarına Site Kaydetme

Web sayfanızı Google, Bing, Dmoz gibi arama motorlarına kaydetmek, arama sonuçlarında ilk sıralarda çıkmak için öncelikle sayfanızın yayında olması gerekmektedir. Arama motorları Google, Bing, Dmoz gibi liderler dışında onlarda arama motoru bulunmaktadır. Bunların hepsine sitenizi tek tek eklemek oldukça zaman alan bir uğraştır. Bu yazıda sizlere arama motorlarına kayıt olma yöntemlerini paylaşacağız.

 

Birinci ve etkin yöntem olarak yayında olan web sayfanızın daha önce arama motorları tarafından kaydedilmiş her hangi bir site tarafından bağlantı verilmiş olması yeterlidir. Arama motorlarının bot olarak ifade edilen programları siteleri taradığında sizin sayfanızıda görüp kendi kayıtlarına ekleme özelliğine sahiptir. Bu  sayede tüm arama motorları sitenizi otomotk olarak veritabanlarına kaydedip sizinde sayfalarını taramaya başlaycaktır. Tabi bu işlem biraz zaman ve sabır istemektedir. Fakat etkili bir yöntemdir. Çünkü arama motorları başka sitelerin bağlantı verdiği siteleri değerli görmektedir.

 

Bir diğer yöntem ise arama motorlarının web sayfalarına tek tek kayıt ettirmek. Bunun için toplu ekleme yapan servisler olduğu gibi arama motorlarını web sayfalarını ziyaret ederek manuel eklemeler de yapabilirsiniz.

 

Arama motorlarının web sayfalarına sitenizi ekleyebileceğiniz bağlantılar

 

Google.com'a sitenizi eklemek için tıklayın

Bing.com'a sitenizi eklemek için tıklayın

Dmoz.org'a sitenizi elemek için tıklayın